![]() |
mi sanggul goreng |
bahan2 untuk mi sanggul
2 keping dada ayam - dipotong dadu
50 sen kucai
30 sen taugeh
2 bungkus mi sanggul - direndam sehingga lembut
3 ulas bawang putih - dimayang
3 senduk cili giling
1 senduk sos cili
1 bji telur
minyak untuk menumis
garam dan perasa secukupnya
cara membuatnya:
- tumiskan bawang putih sehingga naik bau.
- masukkan cili giling - tumis sehingga pecah minyak
- masukkan sos cili - kacau rata
- masukkan ayam - biarkan ayam sehingga masak
- masukkan taugeh dan kucai - kacau rata
- masukkan garam dan serbuk perasa secukupnya
- masukkan mi sanggul - kacau sehingga mi betul-betul masak
- pecahkan telur dan kacau sebati
- angkat dan sedia dihidangkan
![]() |
mi sanggul yang siap untuk dimakan
selamat mencuba
No comments:
Post a Comment